Szabadidő

Egy alvó állat miatt állt le az útépítés jövő tavaszig

A cuki kis szőrmók annyira védett Németországban, hogy nemcsak a megölését, hanem az engedély nélküli áttelepítést is szigorúan büntetik. Téli álom idején azonban nem lehet őket elköltöztetni.

Le kellett állítani egy kerülőút és egy körforgalom építését a németországi Euerbach településnél, mert egy mezei hörcsög az építkezési területet választotta téli alvásra – közölte a helyi sajtó alapján a 24.hu.

A mezei hörcsög védett állatnak számít Németországban, nem csak megölése, de áthelyezése is büntetőjogi következményekkel jár. Áttelepíteni csak külön engedéllyel lehet őket, de a téli álmuk idején ez tilos.

Az építkezésen szunyókáló hörcsögöt várhatóan jövő áprilisban vagy májusban lehet újra helyre költöztetni, miután felébredt.

Hasonló eset előfordult már Németországban, tíz éve egy nagy bútoráruház építését kellett elhalasztani, amíg el nem költöztettek onnan 180 hörcsögöt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top