Szabadidő

Lemondott Harvey Weinstein

Harvey Weinstein kedden benyújtotta lemondását produkciós vállalatánál. Roy Price, az Amazon Stúdió szexuális zaklatással megvádolt főnöke is távozott posztjáról.

A Weinstein Co. kedden jelentette be, hogy Harvey Weinstein, a cég szexuális zaklatással és erőszakkal megvádolt társalapítója egy héttel a vállalattól való elbocsátása után lemondott a filmvállalat vezető testületében betöltött posztjáról. Harvey Weinsteinnek, akit a napokban az Oscar-díjakat odaítélő amerikai filmakadémia és a brit filmakadémia is kizárt tagjai közül, mintegy 20 százalékos részesedése van a cégben.

Roy Price és Harvey Weinstein 2017 júniusában (fotó: Slaven Vlasic/Getty Images /AFP)

Roy Price és Harvey Weinstein 2017 júniusában (fotó: Slaven Vlasic/Getty Images /AFP)

A Hollywood Reporter felidézte, hogy az Amazon stúdió vezetősége múlt csütörtökön függesztette fel azonnali hatállyal Roy Price-t, miután Isa Hacket, Philip K. Dick író lánya, a stúdióban készülő Az ember a fellegvárban című sorozat producere azzal vádolta meg, hogy két évvel ezelőtt egy taxiban, majd az Amazon partiján szexuálisan zaklatta őt.

Az Amazon még pénteken minden üzleti kapcsolatát megszakította a Weinstein Co. produkciós céggel. Az Amazon lépésének hátterében Harvey Weinstein botránya áll: az Oscar-díjas producer több tucatnyi nyilvánosságra került tanúvallomás szerint hatalmával visszaélve évtizedeken át zaklatott nőket, és szexuális erőszakot is elkövetett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top