Szabadidő

Enyedi Ildikó és más magyar rendezők is kiállnak a szexuális zaklatás áldozatai mellett

A színházi és filmes szakma nevében fejezik ki szolidaritásukat.

Enyedi Ildikó, Janisch Attila és Gigor Attila rendezők, valamint Szöllősi Barnabás forgatókönyvíró jegyzik azt a nyílt levelet, amelyben a filmes és színházi szakma nevében fejezik ki szolidaritásukat a szexuális zaklatási ügyek áldozataival.

 „Fontosnak tartjuk, hogy minden intézmény és egyén tartson önvizsgálatot, hogy hallgatásával nem segíti-e elő további hasonló esetek létrejöttét. Ezzel a nyílt levéllel lehetőséget igyekszünk biztosítani a színházi és filmes szakma képviselői számára, hogy aláírásukkal támogassák az áldozatok ügyét, valamint elhatárolódjanak attól a kétségtelenül létező jelenségtől, ahogy néhány kollégánk pozíciójával és hatalmával visszaél” – írják.

A levelet azután írták, hogy Sárosdi Lilla színésznő a Weinstein-ügy hatására nyilvánosság előtt beszélt arról, hogy évekkel ezelőtt szexuálisan zaklatta egy magyar rendező. Azóta Török-Illyés Orsolya is megírta a saját zaklatási történetét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top