Szabadidő

Cukiságtúladagolás: pandacunami árasztotta el Kínát

Bár a fekete-fehér jószágok már nem minősülnek veszélyeztetett fajnak, még mindig örömhír, ha valahol a világon pandák születnek. Kínában a múlt héten számoltak be több tucat bambuszevő apróság érkezéséről.

Az idei évben eddig 42 óriáspanda-kölyök született a kínai Giant Panda Protection and Research Center nevű szaporítóközpontban, közülük 36-ot pedig éppen múlt héten mutattak be a nyilvánosságnak.

Az apróságok életkora egy és öt hónap között van, az alábbi videón – a minőségi kínai hangalámondás mellett – pedig látható, ahogy a külvilággal és a többi pandakölyökkel ismerkednek, egyelőre még elég bátortalanul. Akad köztük olyan is, amelynek egyelőre még várnia kell arra, hogy alaposan szemügyre vehesse testvéreit, a kis pandák ugyanis hat-nyolc hetes korukban nyitják ki először a szemüket.

Ez a kínai pandaszaporító eddigi legnagyobb sikere, ugyanis a projekt kezdete óta még soha nem született ennyi fekete-fehér apróság. A 36 pici panda között egyébként 15 ikerpár is található.

A videóból különösen azt a részt ajánljuk, amikor a gondozók 0:50 környékén egyszerre indulnak meg a kis pandákat szétválasztani, mielőtt kialakulhatna a „kicsi a rakás”.

Bár ezen a videón nem látszik, éppen múlt héten írtuk meg, hogy az esve-kelve közlekedő pandakölykök esetében nem komikus ügyetlenségről, hanem természetes fejlődési folyamatról van szó. De ez csak olcsó indok volt, hogy tüneményes pandabébikkel szórhassuk tele az oldalt, olvasóink legnagyobb megelégedésére. Tehát még egyszer: PANDABÉBIK!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top