Szabadidő

Csak befogadója ölelése nyugtatja meg a nehéz sorsú kóbor kutyát

Milly csont és bőr volt, mikor megmentői kihozták őt a telepről, ahova befogása után került. Rettenetes sérülései miatt sokáig az sem volt biztos, hogy életben marad.

„Amikor rátaláltunk Millyre egy texasi menhelyen, rettenetes állapotban volt: el volt törve a lába, kifolyt az egyik szeme, az állkapcsa is eltört, és súlyosan vérszegény volt” – kezdte a The Dodo-nak a kutyus ideiglenes befogadója, Sharon Hall. „Nem tudjuk, mi történt vele pontosan, mielőtt menhelyre került, de az biztos, hogy sok mindenen ment keresztül” – tette hozzá.

Miután kimentették a menhelyről, Milly egy houston-i kórházba került, ahol azonnal megkezdték a gyógykezelését. Itt derült ki, hogy a sokat látott kutyus vemhes. „Abban sem voltunk biztosak, hogy Milly túléli a megpróbáltatásokat, amiket elszenvedett, hát még a kölykei.” Milly végül 10 kölyöknek adott életet, de néhány nappal a születésük után mind a 10 kölyök elpusztult.

Milly szerencsére túlélte, és hihetetlen élni akarásának köszönhetően megerősödött. Még három műtét vár rá, míg örökbe fogadható lesz: a lábát, a szemét operálják, és ivartalanítanunk is kell” – mondja gondozója, aki elárulta, Milly a történtek ellenére sem vesztette el a bizalmát az emberekben. „Tüneményes, bújós kutya, aki mindenkit egyformán szeret. Pedig igazából nem kellene neki, pláne azok után, amiket az emberek miatt kellett elszenvednie. Utálnia kellene minket, ehelyett végtelen bizalommal van irántunk. A kutyák már csak ilyenek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top