nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Tom Hanks is megszólalt az erőszaktevő producer ügyében

Tom Hanks is megszólalt az erőszaktevő producer ügyében

Ő nem dolgozott együtt Harvey Weinsteinnel, de megvan róla a véleménye.
Kránicz Bence
f Ajánlom

Illik a képbe, nem?” – kommentálta Tom Hanks a Harvey Weinstein ellen felhozott nemierőszak-vádakat. Az elmúlt héten több mint harminc nő, színésznők, assisztensek, háttéremberek nyilatkozták, hogy a nagy hatalmú filmmogul szexuálisan zaklatta őket.

Tom Hanks A Kör című filmben (forrás: Big Bang Media)

Tom Hanks A Kör című filmben (forrás: Big Bang Media)

A társadalom minden szintjén jellemző, hogy nagy hatalmú emberek megússzák a disznóságaikat. Nem akarom bántani Harvey-t, de nyilvánvaló, hogy valami nem stimmel. Nem lehet azzal védekezni, hogy “régi vágású vagyok, a hatvanas-hetvenes években nőttem fel”. Én is akkor nőttem fel” – nyilatkozta Hanks. A színész a Mad Men című sorozattal is példálózott, szerinte az a szexista hozzáállás, ami a sorozat férfihőseit jellemzi, ma is kísért Hollywoodban.

Most úgy áll a dolog, hogy Harvey Weinstein karrierjének vége: a Ponyvaregény, a Szerelmes Shakespeare, a Napos oldal és még több száz másik film Oscar-díjas producerét kirúgták a cégéből, és valószínűleg napokon belül kizárják az Amerikai Filmakadémia és az amerikai produceri kamara soraiból is. Az utóbbi szervezetből való kizárás tulajdonképpen azt jelenti, hogy Hollywoodban többet nem csinálhat filmet.

Megosztás Facebookon