Szabadidő

A Csillagok háborúja zenéjét énekli a legújabb film jópofa lénye

Bár a Star Wars nyolcadik filmje csak idén decemberben érkezik, az internet máris beleszeretett az előzetesben látható új űrlénybe. Sőt, valaki már saját produkciót is „rendezett” a kis jószágnak.

Mindössze három napja került fel az internetre a Star Wars: The Last Jedi című Csillagok háborúja-film előzetese, a széria rendkívüli népszerűségét azonban jól mutatja, hogy már több mint 24 millióan nézték meg az alábbi, bő két és fél perces trailert.

Sokaknak feltűnt, hogy az előzetesben – 1:33-nál – egy eddig nem látható, talán a hörcsögök és a madarak közé besorolható apró lény is feltűnt Csubakka mellett a legendás csempészhajó, az Ezeréves Sólyom fedélzetén.

A különös szerzetet porgnak hívják, vagyis ebbe a fajba tartozik. Azt nem tudjuk, hogy az előzetesben látható lénynek van-e külön neve, de azt gyanítjuk, igen.

Nem is ez a lényeg, hanem, hogy sokan azonnal a szívükbe zárták a kis porgot, közülük is kiemelkedik egy Julian Bahmani nevű twitterező, akinek annyira megtetszett a fura lény, hogy egyből fel is használta az előzetesben hallható hangját, hogy egy kis különlegességet készítsen.

Némi számítógépes varázslat – és egy hangszerkesztő – segítségével ugyanis megoldotta, hogy egy játékboltban kapható, hangokat is kiadó porgbaba hangjaiból szintetizátoron használható „hangszer” készüljön, majd az így létrejött megoldással lejátszotta a Star Wars legendás zenéjét.

Ez valószínűleg a világ legelbűvölőbb tisztelgése George Lucas és természetesen a legendás zeneszerző, John Williams munkássága előtt. Ja, és minél előbb szeretnénk különálló Porg Wars-filmet is! A Star Wars nyolcadik filmjében egyébként egy magyar lány, Nemes Zoé is szerepel majd!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top