Szabadidő

Rémálom: kémkedett Airbnb-vendégei után a tulajdonos

Ijesztő élményben volt része egy párnak, miután a népszerű szálláskereső oldalon találtak egy apartmant a nyaralásukra. Mint kiderült, a lakást kiadó tulajdonos végig figyelte a vendégeit.

Az amerikai Derek Starnes és felesége az Airbnb szállásmegosztó oldalon találta azt a floridai apartmant, amelynek tulajdonosa álcázott kamerákat szerelt fel a hálószobában és a nappaliban egyaránt. 

Starnes véletlenül jött rá a turpisságra, amikor észrevette, hogy a füstriasztó fehér borításán egy oda nem illő kis lyuk található. Ezután leszerelte a riasztót, és kiderült, hogy a kamera egy memóriakártyára rögzíti a látottakat. A férfi ezután azonnal hívta a rendőrséget.

„A feleségemet és engem is nagyon aggaszt a helyzet – nyilatkozta a férfi a helyi WFTS tévécsatornának. – Remélem több áldozat is jelentkezik majd.”

A rendőrök alaposan átkutatták a lakást, és merevlemezeket, számítógépeket, további memóriakártyákat foglaltak le. Most azt vizsgálják, hogy a felvételeken látható embereknek volt-e tudomása arról, hogy rögzítik őket. Ezzel egy időben megkeresték a lakás tulajdonosát, Wayne Nattet is, aki már két éve hirdeti az apartmant az Airbnb-n és több mint 40 vendég értékelte is a szállást. Natt azzal védekezett, hogy minden vendégét tájékoztatta róla, hogy a lakásban felvételek készülhetnek. A rendőrök ekkor megkérdezték tőle, hogy ha ez így van, akkor mi szükség volt a rejtett kamerák használatára. Natt erre azt mondta, hogy a plafonra rögzített füstriasztókba épített kamerák „jobb szögből” készítik a felvételeket. 

Bob Bourqe hadnagy, a helyi rendőrség munkatársa hozzátette, hogy az esetet bejelentő házaspárnak nem volt tudomása róla, hogy videofelvétel készül róluk. 

A szállásmegosztó hirdetéseiről ismert Airbnb az ABC tévécsatornához eljuttatott közleményében jelezte, hogy felháborítónak tartja az esetet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top