Szabadidő

Új tévésorozat készül a gyerekek kedvenc mackójáról

Nem a Tévémaciról, hanem Paddingtonról van szó.

Tucatnyinál is több könyv és a hamarosan a mozikba kerülő második játékfilm után új tévésorozat is készül Paddington medve kalandjairól. Az 52 részes, epizódonként 11 perces Paddington-szériát a francia Studiocanal tévécsatorna gyártja az óvodás korosztálynak. A stúdió forgalmazta a 2014-ben forgatott Paddington című játékfilmet is, amelynek folytatását novemberben mutatják be a mozikban.

Paddington (forrás: A Company Hungary)

Paddington megemeli a kalapját (forrás: A Company Hungary)

Paddington történetét a brit Michael Bond írta, aki 91 éves korában, idén nyáron hunyt el. A világhírű karakter az 1958-ban megjelent, A medve, akit Paddingtonnak hívnak című történetben bukkant fel először. A főszereplő nevét arról a londoni vasútállomásról kapta, ahol megtalálta őt a Brown házaspár. Az apró, bozontos medve ide érkezett meg „Peru legmélyebb, legsötétebb vidékéről”. A hatalmas karimájú kalapot viselő mackó nyakában egy tábla lógott, rajta a következő felirattal: „Kérem, törődjenek ezzel a medvével! Köszönöm.”

A narancslekvár-imádó Paddington kalandjait többgenerációnyi gyerek élvezhette mintegy 20 könyvben, több mint 35 millió kötetet adtak el történeteiből, melyeket 40 nyelvre, köztük latinra is lefordítottak. A legutóbbi kötet Paddington’s Finest Hour címmel áprilisban jelent meg angol nyelven.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top