Szabadidő

Utoljára láthatjuk Gillian Andersont az X-aktákban, itt az új évad trailere

Jövőre érkezik a tavaly újraindult X-akták második nekifutása, a teljes sorozatnak pedig a 11. évada. El is készült hozzá a drámai előzetes, Gillian Andersont ebben az évadban láthatjuk utoljára.

A geekek örömünnepén, a hétvégi New York Comic Conon mutatták be az X-akták jövőre érkező 11. évadának első előzetesét. A népszerű amerikai sci-fi-sorozat először kilenc évadot élt meg 1993-tól 2002-ig, majd tavaly leporolták a 90-es évek sikerszériáját, és hosszú kihagyás után folytatták azt a 10. évaddal. Utóbbi már nem ért el akkora sikereket a korábbi évekhez képest, de ez nem tántorította el a készítőket attól, hogy 2018-ban 11. évadot is kapjanak a rajongók. 

Ez lesz azonban nagy valószínűséggel az utolsó az egyik főszereplő, Gillian Anderson (Dana Scullyt alakítja) számára, aki tavaly még azért tért vissza állítása szerint a tizedik szezonra, mert úgy érezte, van még mondanivalója annak, hogy ott a karaktere a sorozatban, ám a Comic Conon azt mondta, hogy jövőre végleg kiszáll az X-aktákból. 

Az új évadról annyit lehet tudni, hogy a legutóbbival ellentétben már nem hat-, hanem tízrészes lesz, és az évadnyitót, illetve az évadzárót is a sorozatot közel 25 éve megálmodó Chris Carter írja és rendezi.

Címlapi fotó: Dia Dipasupil / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top