Szabadidő

Nyílt napot tartanak a HEROSZ állatotthonban

A HEROSZ Budapesti Állatotthon október 14-én tárt kapukkal vár minden érdeklődőt az állatok világnapja alkalmából.

Idén az eseményre ellátogat dr. Varga Károly gyermekorvos Rex nevű kutyájával, az esemény házigazdája pedig Barabás Éva műsorvezető lesz.

A HEROSZ állatmenhely célja a nyílt nappal, hogy segítse a felelősségteljes állattartás elterjedését, és a hozzájuk került állatokat mielőbb gazdához juttassa. Az állatotthonban számos programot szerveznek a hétvégén, a kutyusokat lehet majd sétáltatni, a cicákat simogatni, és a kisállatok gondozására, nevelésére vonatkozó kérdésekre is választ adnak a helyszínen.

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Gazdik és kutyáik együtt tesztelhetik ügyességüket, tanácsot kaphatnak kedvencük kozmetikájával kapcsolatban, a négylábúak szépségversenyre is benevezhetnek. Lesz közös bográcsozás, tombola, garázsvásár, amelynek bevételét az állatotthonban lakó kutyák, cicák, valamint egyéb állatok életkörülményeinek javítására fordítják a szervezők. A Budapesti Önkéntes Katasztrófaelhárító Csoport pedig mentőkutyás bemutatót tart az érdeklődőknek.

A rendezvény reggel 10 órától délután 15 óráig áll nyitva az érdeklődők előtt Budapest XXII. kerületében, a Brassói és Nyél utca találkozásánál.

Kutyák, hüllők, madarak, macskák a lakók

A HEROSZ állatotthon 1991-ben nyitotta meg kapuit (jogelődje az 1882-ben alapított Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület) a főváros első állatotthonaként, kizárólag adományozó állatbarátok jóvoltából. Az Állatvédelmi Világszövetség (WSPA) és az Angol Királyi Társaság (RSPCA) a HEROSZ munkáját közép-kelet-európai viszonylatban egyedülállónak minősítette. Az állatotthon állandó telt házzal működve 70-80 kutyának és 20-30 macskának tud ideiglenes menedéket adni. Éves viszonylatban kb. 300 kutyát és 150 macskát sikerül gazdához juttatniuk. Rajtuk kívül kisrágcsálók (hörcsög, degu, csincsilla), kisragadozók (vadászgörény, borz, mosómedve), díszmadarak (pinty, különféle papagájok), hüllők (kígyók, békák, különféle teknősök) a lakói a menhelynek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top