Szabadidő

Nagy László visszavonul

Úgy döntött Nagy László, hogy többet nem szerepel a magyar kézilabda-válogatottban.

Visszavonul a válogatottságtól Nagy László kézilabdázó. A 36 éves jobbátlövő nem sérülés vagy családi elfoglaltság miatt döntött így, hanem mert a posztján a szegedi Balogh Zsolt és a veszprémi Ancsin Gábor „továbbviheti a stafétabotot”.

Nagy László 1999-ben a Pick Szeged játékosaként mutatkozott be a felnőtt válogatottban jobbátlövőként, majd Barcelonába igazolt, amellyel kétszer Bajnokok Ligáját nyert. Három évig (2009 és 2012 között) nem lépett pályára nemzeti színekben, de 2012-ben Veszprémbe szerződött, és a londoni olimpia óta ismét ő volt a csapatkapitány.

Pályafutása során 199 válogatott mérkőzésen 728 gólt szerzett. Az athéni (2004) és a londoni (2012) olimpián negyedik helyezett csapatnak is kulcsembere volt.

Nagy László a bejelentés miatt összehívott sajtótájékoztatón a Magyar Kézilabda Szövetség elnökétől megtudta, hogy ha szeretne, később bekapcsolódhat a sportág irányításába is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top