Szabadidő

Videojátékot csináltak a Stranger Thingsből

Az online „videokölcsönző”, a Netflix tavalyi év slágersorozatával vetette meg végleg a lábát a komoly piaci szereplők között. Most egy különlegességgel kedveskedtek a Stranger Things második évadát remegve váró rajongóknak.

A nyolcvanas évek elején játszódó, ám a modern sorozatok történetmesélési hagyományaival operáló Stranger Things elképesztően sikeres lett világszerte. A sci-fi horrornak ráadásul azt is köszönhetik a tévé- és filmrajongók, hogy egy maréknyi hihetetlenül tehetséges gyerekszínésznek adott lehetőséget, akikből a jövő szupersztárjai válhatnak.

Az első évad folytatása október 27-én érkezik a Netflixre, a készítők azonban addig egy igazi csemegével igyekeztek a türelmetlenkedő rajongók kedvére tenni. Stranger Things – The Game címen ugyanis jópofa videojátékot készítettek, amely a sorozat történetéhez igazodva a nyolcvanas években népszerű 8-bites grafikával jeleníti meg az ismertebb főszereplőket.

A játékosoknak őket irányítva kell felfedezniük az indianai Hawkins városát és annak környékét, minden szereplőnek saját különleges képessége is van. A kaland mellett logikai feladványokat is meg kell oldani és különféle ellenségeket is le kell győzni.

A játékban ügyesen rejtették el a promóciós tartalmakat: minél többet játszunk vele, annál több új információt ismerhetünk meg a Stranger Things második évadáról, sőt aki ügyes, még eddig soha nem látott rövid videókat is megnézhet, amelyekből extra információkat tudhat meg. Ráadásul már most tudni, hogy október 27-én frissítik a játékot, vagyis a premierrel egy időben valószínűleg még több kalandot lehet majd átélni a pixeles kis hősökkel.

A Stranger Things – The Game ingyenesen tölthető le a Google Play Store-ból, vagyis egyelőre csak az Android-felhasználók örülhetnek neki, de csodálkoznánk, ha a nagy érdeklődésre való tekintettel az Apple-készülékek tulajdonosai nem kapnának valami hasonlót a Netflixtől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top