nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Valóra vált a kerekesszékes Vince álma

Valóra vált a kerekesszékes Vince álma

Vincét még májusban mutatta be a nézőknek az RTL Klub, akkor a kerekesszékes fiú arról beszélt, hogy nagy álma, hogy egyszer kijusson az angliai Canterburybe, azon belül is a város éjjel-nappal nyitva tartó könyvtáraiba. Álma valóra vált, öt hónappal később már kintről jelentkezett be.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Vince Canterburyben olyan könyvtárakat is felkeresett, amelyek éjjel-nappal nyitva tartanak. „Egyszerre kell gondolni a pacsirtákra meg a baglyokra meg arra a néhány őrültre, aki tényleg azért jött ide, hogy napestig olvasson” – fogalmazott az RTL Klubnak lelkesen a kerekesszékes egyetemista, fokozott érdeklődése a könyvtárak iránt pedig nem véletlen. 

Vincének ugyanis éppen erre volt szüksége, mert Molnár Ferenc munkásságát kutatja, és ehhez egy évvel korábban már ösztöndíjat is nyert. Csakhogy az összeg arra már nem volt elég, hogy abból a személyi segítőjét is finanszírozza, aki nélkül viszont a diák nem tudott volna elutazni, és így külföldön kutatni sem. Vince ezért gyűjtést kezdeményezett, és támogatókat keresett az ösztöndíjához. Valószínűleg annak köszönhetően, hogy az álma hónapokkal ezelőtt nyilvánosságot kapott, végül összejött a pénz a személyi kisegítőre is.

Vince egy évet tölt az ösztöndíjjal Canterburyben, kalandjairól blogot is fog vezetni.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon