Szabadidő

Még a Google is Szabó Magdára emlékezik

A Google magyar felületén ismét egy kedves grafikával találkozhatunk, ezúttal a keresőmotor a 100 évvel ezelőtt született Szabó Magdára emlékezik az egyik híres regényéből vett jelenettel.

A Kossuth-díjas író, költő és műfordító Szabó Magda éppen száz évvel ezelőtt, 1917. október 5-én született. A Google.hu így a mai napon a magyar kultúrára nagy hatást gyakorló íróra emlékezik, méghozzá úgy, hogy egy visszafogott grafikával egyik leghíresebb regényéből, Az ajtóból jelenít meg egy részletet. 

A címszereplő ajtó által kettéosztott kép bal oldalán a regény egyik főhőse, Szabados Magda írónő látható, a jobb oldalán pedig a szomszédjában lakó Szeredás Emerenc, aki a megengedett kettő helyett kilenc macskával él az ajtó mögött. A rajzon szerepel még Viola is, akit a regénybéli Magda és férje kiskutyaként talált az utcán, és amikor hazavitték, Emerenc átvette őt. Viola az egyetlen kívülről érkező élőlény, aki előtt Emerenc kitárta az ajtaját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top