Szabadidő

Hatalmas legókockákból rakták össze a Lego új látogatóközpontját

Ismét van mit irigyelni a dánoktól. Például a Lego új látogatóközpontjának lehengerlő, színes és vidám épületét, amelynek a tetőterén több játszóteret is elhelyeztek. A cég friss központja szinte világít az egyhangú házak között.

Átadták a Lego dániai székhelyén, Billundban a cég új látogatóközpontját. Az épületet a BIG nevű cég tervezte, méghozzá gondosan ügyelve arra, hogy a központ pont úgy nézzen ki, mintha azt 21 óriási legókockából építették volna.

A 12 ezer négyzetméteres látogatóközpont tervezője, Bjarke Ingels azt mondja, a Lego-ház a cég egyik alapgondolatát testesíti meg: a Lego építőkocka végtelen lehetőségeit, a rendszerezett kreativitás érzését, és lehetővé teszi a gyerekeknek, hogy bármilyen korban felépítsék saját világukat, és játék által töltsék meg élettel. 

A nagy kockák színesek, néhányon van tetőablak, néhánynak a tetején pedig egy-egy tematikus játszótér kapott helyett. A fentebbi videó ezt nem mutatja, de a nagy belső, központi térben egy hatalmas, legóból épült fa áll, emellett vannak a komplexumban óriási legódinók és egy legóvízesés is, ezekről képeket a Guardian cikkében találsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top