Szabadidő

Obama, Bush és Clinton közösen szelfizgetett – Trumpot nem hívták

A három volt amerikai elnök egy golfmeccsen jelent meg együtt, mintha csak legjobb barátok lennének. Az Obamát a golfozása miatt támadó Donald Trump nem vett részt az eseményen.

Az USA 42., 43. és 44. elnöke a Presidents Cup elnevezésű golfversenyen vettek részt, nézőként. Az 1994 óta megrendezett sporteseménynek csak a nevében szerepel az elnök szó, gálameccsről van szó, amelyen egy amerikai és egy nemzetközi játékosokból álló csapat méri össze az erejét. Az elnököknek még annyi közük van a Presidents Cuphoz, hogy minden évben egy korábbi vagy éppenséggel még aktív politikust, rendszerint egy amerikai elnököt választanak a verseny tiszteletbeli fővédnökévé.

Az alapítás évében Gerald Ford töltötte be ezt a posztot, de volt már fővédnök George H. W. Bush, Bill Clinton, George W. Bush, Barack Obama, idén pedig Donald Trumpnak jutott a megtiszteltetés.

Fontos, hogy nem csak amerikai elnökök tölthetik be ezt a tisztséget, 1998-ban például John Howard ausztrál minisztereelnök, 2015-ben pedig Park Geun-hye dél-koreai elnök volt a fővédnök.

A Jersey Cityben megrendezett sportesemény csütörtöki napján nem kisebb nevek álltak a közönség soraiban, mint Barack Obama, George W. Bush és Bill Clinton. A három korábbi elnök láthatóan igen jól szórakozott, sok közös fotón pózoltak a nézőkkel, és nagyjából úgy vigyorogtak, mintha legjobb barátok lennének.

Donald Trump nem vett részt a csütörtöki nap eseményein, a Predistents Cup szervezői szerint a 45. amerikai elnök vasárnap látogat majd el a Liberty National Golf Club rendezvényére. Érdekesség, hogy elnökségét megelőzően Trump többször kritizálta Barack Obamát, amikor a 44. elnök golfozással töltötte a szabadságát, ehhez képest januári beiktatása óta legalább 60-szor mutatkozott különféle golfpályákon, ebőbl 24 alkalommal ütőt is ragadott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top