Szabadidő

Akár drónt is készíthetsz a Kutatók Éjszakáján

Több mint 2600 programmal várja a tudományra fogékony közönséget a Kutatók Éjszakája.

Ma este 51 város 186 helyszínén több mint 2600 ingyenes program várja a közönséget a Kutatók Éjszakáján. Soha ennyi program nem volt még a tudományokat népszerűsítő eseményen.

Országszerte 146 intézményben lesznek programok, új partner idén a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület, a Csodák Palotája pedig a Kutatók éjszakáján nyitja meg új helyszínét Óbudán.

A Kutatók éjszakája célja a fiatalok között népszerűsíteni a tudományokat, a kutatói pályát. A programok között szerepel egyebek mellett drónkészítés és drónprogramozás, telefonhálózat-építés, laborlátogatás, valamint fizikai kísérletek.

A Kutatók éjszakáját 2005 óta minden év szeptemberének utolsó péntekén rendezik meg. Ezen az egyéjszakás fesztiválon Európa 33 országában több mint 300 városban lehet játszani, beszélgetni, felfedezéseket tenni kutatókkal, tanárokkal, professzorokkal, vállalatok képviselőivel.

A teljes programkínálat a kutatokejszakaja.hu internetes oldalon található meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top