nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Betiltanák a sugardaddy-társkereső reklámjait Belgiumban

Betiltanák a sugardaddy-társkereső reklámjait Belgiumban

Politikusoknál verte ki a biztosítékot a Richmeetbeautiful nevű oldal, mert egyetemi campusoknál kezdett hirdetni. Két miniszter szerint a site népszerűsíti a prostitúciót.
NLCafé
f Ajánlom

Belga miniszterek jogi lépéseket kezdeményeznek a Richmeetbeautiful nevű sugardaddy-társkereső reklámplakátjainak eltávolítása érdekében. Az Index cikke szerint a politikusoknál az verte ki a biztosítékot, hogy a fiatal, vonzó lányokat tehetős férfiakkal összehozó site brüsszeli egyetemi campusoknál kezdett hirdetni.

A plakátok megjelenése után Isabelle Simonis nőügyi miniszter és Jean-Claude Marcourt oktatási miniszter bejelentették, hogy jogi eljárást kezdeményeznek a céggel szemben. Szerintük ugyanis az oldal népszerűsíti a prostitúciót a diákság körében, és megerősíti a férfiak domináns szerepéről szóló párkapcsolati sztereotípiákat. Elé akarják érni, hogy a cég ne hirdethessen közterületen.

A társkeresőt működtető norvég cég Skandináviában elért sikerei után külföldön próbálkozik, célja, hogy 2018 végéig 300 ezer regisztrációt gyűjtsön Belgiumban. A Richmeetbeautiful ügyvezetője visszautasította a vádakat, szerinte az anyagiaknak mindenképp jut szerep a párkapcsolatokban, ennek hangsúlyozása még nem prostitúció.

Az Index emlékeztet arra, hogy tavaly Magyarországon is elindult egy hasonló oldal, de a plakátfirkáláson kívül nem lett következménye.

Megosztás Facebookon