Szabadidő

A hajléktalanná vált gazdi szívszorító levelet írt elhagyott kutyája nevében

Fatty McFat névre hallgató pitbulljától kénytelen volt megválni az a gazdi, aki hajléktalan lett, és a kocsijában lakott. Nem akarta az állatot azzal kínozni, hogy vele együtt nyomorogjon. Csakhogy az idegenekkel szemben barátságtalan pit bullt senki nem akarta magához venni.

Miután egy cunnecticuti gazdi hajléktalanná vált, és két hónapja a saját kocsijában kényszerült lakni, fel kellett adnia, hogy a továbbiakban is ő gondoskodjon szeretett kutyájáról, a Fatty McFat névre hallgató pitbull terrierjéről. Úgy gondolta, hogy talál neki egy másik gazdát, akinél Fattynek jobb élete lehet. Ám előzetes elképzeléseivel ellentétben ez egyáltalán nem ment könnyen. 

Ötven szervezetet keresett meg a kutya elhelyezésével kapcsolatban, de mindegyik visszautasította őt. Nem kellett a helyi állatmenhelyeknek, nem törődtek vele a rendőrök és a sintérek sem. A pitbull ugyanis egyáltalán nem barátságos az idegenekkel szemben: ha fenyegetve érzi magát, és fél, akkor harap. Az Animal Channel állítása szerint éppen egy ilyen harapásnak a következménye, hogy Fatty gazdája hajléktalan lett. 

Végső kétségbeesésében a gazdi, aki közben súlyosan beteg is lett, így végképp nem maradt pénze az állat eltartására, kénytelen volt Fattyt egy kennelben kirakni egy állatkórház közelében. A kutya mellé odatette az állat takaróját és kedvence játékait, valamint egy levelet. A szívszaggató írásban az áll, hogy a gazdit ne ítéljék el, amiért megvált hűséges ebétől, de az utcára kerülvén nem volt más választása. A levél szól arról is, hogy hány helyen utasították vissza Fattyt, hogy senki nem akarja a kutyát magához venni. A Fatty nevében, egyes szám első személyben írt levél egyben egy segítségkérő levél is a leendő megtalálónak, hogy valakinek essen meg rajta a szíve, és helyezze az ebet jó helyre, szerető környezetbe.

Nem tudni, hogy Fatty mennyi időt töltött kint a szabadban gazdátlanul, de az említett lap úgy tudja, hogy végül egy állatmentő szervezet, a Simon Foundation magához vette a pitbullt. Most már jobb körülmények között vár arra a kutya, hogy új gazdira találjon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top