Szabadidő

Most a Disney-hercegnők a sztárok ezekben a legendás videóklipekben

Hogy szólnának Britney Spears vagy Jennifer Lopez legnagyobb slágerei, ha Disney-hercegnők énekelnének bennük? Ezt egyelőre még nem tudjuk, azt viszont már igen, hogy néznének ki a klipek!

A ’90-es években felnőtt gyerekek számára két popkulturális jelenség is meghatározó volt: a Disney-mesék és a videóklipek virágzása. Egy digitális művész, Gregory Masouras most elképzelte, milyen lenne, ha Britney Spears helyett Alice táncolna iskolai egyenruhában a Hit Me Baby One More Time klipjében, vagy ha Jázmin állna Beyoncé helyett a Run The Worldhöz készült videóban. Elzából Miley Cyrus lett, Szörnyella pedig Madonna slágerét értelmezi újra. Elég érdekesre sikeredett egyébként a feszültség, ami a női szexualitást hangsúlyozó klipek és a konzervatív értékeikről híres hercegnők között feszül – ritkán látni például Rapunzelt vagy Hamupipőkét ennyire kevés ruhában.

A képek tehát zseniálisak, most már csak azt kéne, hogy tényleg meghallgathassuk a Disney-hercegnők által átdolgozott számokat!

Még több Disney-hercegnő az NLCafén:

BoredPanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top