nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Egy magyar sportoló a világon elsőként futja le a Duna teljes hosszát

Egy magyar sportoló a világon elsőként futja le a Duna teljes hosszát

A világon elsőként futja végig a Duna teljes, háromezer kilométer hosszú partszakaszát Hidvégi-Üstös Pál ultrasportoló, aki csütörtökön indult el a Duna forrásától, a Fekete-erdőben található Donaueschingenből.
NLCafé
f Ajánlom

Hidvégi-Üstös Pál célja, hogy teljesítményével felhívja a figyelmet a környezetbarát közlekedés fontosságára.  Az ultrafutó 10 országon keresztül fut a Fekete-tengeri torkolatig, ahova a tervek szerint december 8-án érkezik. A 3 ezer kilométeres táv teljesítése alatt felkeres több Duna menti iskolát, hogy  csatlakozásra, közös sportolásra ösztönözze a gyerekeket a települések határain belül. Hidvégi-Üstös Pál október 18-án érkezik Budapestre. A futás előkészítéseként 750 kilométert tekert 150 éves velocipédjével a Duna magyarországi szakaszának mindkét oldalán.

A futás fővédnöke a Duna Régió Stratégia magyar elnökségét ellátó Külgazdasági és Külügyminisztérium. Az Európai Unió Duna Régió Stratégiája egy olyan makroregionális fejlesztési keretrendszer, amelynek célja a 14 dunai ország ágazati fejlesztéspolitikáinak összehangolása – írja az MTI. Hazánk a 11 területből háromban, a vizek minőségének helyreállításában, a fenntartható energia használatának ösztönzésében és a környezeti kockázatok kezelésében tölt be vezető szerepet, egyben idén Magyarország látja el a soros elnökséget is.

Hidvégi-Üstös Pál ultrasportoló járt többek között a Nyugat-Szaharában, futott korábban a Nílusért Szudánban, 2013-ban húszezer kilométeren keresztül Közép-Ázsiát járta végig magyar felfedezők nyomában, fiatal kutatóknak nyújtva lehetőséget terepmunkára.

Megosztás Facebookon