Szabadidő

Fennragadt egy macska a békéscsabai Eiffel-torony tetején

Békéscsabán, egy fűnyírószerviz udvarában áll a párizsi Eiffel-torony kicsinyített mása. Ennek tetejére mászott fel a szerviz macskája, Foltos, de nem tudott onnan lejönni. Az állat gazdája a tűzoltókat riasztotta, mivel azok nem segítettek, kénytelen volt ő fölmászni az építmény tetejére.

Foltos, a vakmerő macska hétfőn mászott fel valahogy a 15 méter magas békéscsabai Eiffel-toronyra, amely 1:20-as arányban hű mása az eredetinek. Az állat sehogyan sem tudott a magasból lejönni, ráadásul időközben a darazsak is körbevették – írja a Beol.hu. A macska gazdája (és egyben a mini Eiffel-torony megépítője), Horváth László fűnyírószaki a tűzoltók segítségét kérte az állat megmentéséhez, de az ügyeletes azzal utasította őt vissza, hogy a macska valahogy feljutott, majd le is jön onnan.

Így aztán az Eiffel-toronynak is helyt adó fűnyíróklinika egyik munkatársa, ­Bíró ­Gábor mászott fel a cicáért, méghozzá szakszerű módon: biztonsági övvel a derekán, bőr védőkesztyűben és speciális védőmaszkban a darazsak ellen.

Foltos talán kisebb sokkot kapott a magasságtól, de más baja nincsen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top