Szabadidő

Gigahalat fogtak a Lázbérci-víztározóból

Könnyen lehet, hogy világrekordot ér Boros Tibor zsákmánya: a horgász egy nyolcvan kiló körüli busát fogott ki a Lázbérci-víztározóból.

Emberméretűként hivatkozik rá, és fotót is közöl 444.hu arról a gigászi busáról, amelyet Boros Tibor horgász fogott ki szombat este a Lázbérci-víztározóból. A horgász eredetileg pontyra horgászott lebegtetett bojlis szerelékével, valószínűleg a lebegő csalinak köszönhető, hogy az amúgy planktonnal táplálkozó busa szájába került a horog.

A fárasztás alig másfél órát vett igénybe, ami egy nyolcvankilós hal esetében nem számít hosszú időnek. A tiszteletet parancsoló méretekkel rendelkezdő busát végül vágóhoroggal húzták ki a partra, mert nem volt akkora merítőszák, amellyel ezt megtehették volna. Hivatalosan nem mérték le a gigahalat, mert nem volt akkora mérleg a parton, nem hivatalosan 79 és 83 kiló között ingadozott a 135 centiméter hosszú és 105 centi haskörmérettel rendelkező kopoltyús súlya egy otthoni szobamérlegen.

Boros Tibor a halat végül elajándékozta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top