nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Donald Trump porig alázásáról szólt az Emmy-gála

Donald Trump porig alázásáról szólt az Emmy-gála

Még a műsorvezető is Donald Trumpon köszörülte a nyelvét. És ha még nem láttad Alec Baldwin Trump-paródiáit, amelyekért most Emmy-díjat kapott, itt az ideje!
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A Saturday Night Live című szórakoztató műsor vitte el a show-t az Emmy-díjak vasárnap megrendezett 69. díjkiosztó gáláján, ahol Donald Trump amerikai elnök volt a poénok célpontja.

A műsor 23 éve legnézettebb évadja nyomán Alec Baldwin kapta a legjobb vígjátéki mellékszereplőnek járó díjat Trump elnök megsemmisítő megszemélyesítéséért, míg Kate McKinnon Trump választási riválisának, Hillary Clintonnak és Kellyanne Conway elnöki tanácsadónak a kifigurázásáért.

Az NBC csatornán látható Saturday Night Live nyerte el a legjobb varietéjelenetek sorozatának díját is, míg Melissa McCarthy már a múlt héten megkapta a legjobb vendégszínésznő díját Sean Spicer fehér házi szóvivő alakításáért. A posztjáról júliusban lemondott Spicer meglepetésvendége volt a vasárnapi Emmy-gálának, sajtótájékoztatóinak híres pódiuma mögül bejelentve, hogy minden bizonnyal az Emmy-díj-átadó lesz minden idők legnézettebb tévéadása.

Az élőben közvetített Los Angeles-i gálaműsor középpontjában Trump elnök állt, akit a műsor házigazdája, Stephen Colbert „az elmúlt év legnagyobb tévécsillagának” nevezett, persze az őt alakító Alec Baldwin mellett. A műsorvezető a nyelvét köszörülte Trumpon azért is, hogy The Celebrity Apprentice című televíziós valóságshow-jával annak idején többszörös jelölése ellenére egyetlen Emmy-díjat sem nyert. Alec Baldwin azonban most az elnöknek ajánlotta a sajátját, ezekkel a szavakkal: „Elnök úr, ez itt végre az ön Emmy-díja.”

Az este első díjait a The Crown című politikai drámasorozatban Winston Churchill volt brit kormányfőt alakító John Lithgow, valamint a Hatalmas kis hazugságok című sorozatban egy szilikon-völgyi női vezetőt megformáló Laura Dern kapta.A legjobb vígjátéksorozat díját Az alelnök című HBO-sorozat kapta. Ez immár a harmadik Emmy-díja ennek a sorozatnak, amelyben Julia Louis-Dreyfus egy elnöki posztra pályázó, képzelt amerikai politikust alakít, aki később elveszíti az elnökséget. Louis-Dreyfus maga is Emmy-díjat kapott vasárnap a legjobb vígjátéki színésznői pillanatokért. Vele párban, a legjobb vígjátéki színész díját Donald Glover nyerte el az Atlanta című sorozatban alakított fiatalember szerepéért. Glover előzőleg átvehette ugyanezért a sorozatért a vígjátéki sorozatok legjobb rendezőjének járó kitüntetést is.

A drámai kategória legjobb rendezőjének Reed Moranót választották A szolgálólány meséjéért, amely a legjobb drámai sorozatként szintén díjat nyert, ahogy Elisabeth Moss is a kategória legjobb színésznőjeként.

Megosztás Facebookon