Szabadidő

Bárhol a világon olcsóbban vehetsz iPhone X-et, mint itthon

Az új, hipermodern iPhone Magyarországon lesz a legdrágább, még a svédeknél és Kanadában is olcsóbban lehet majd megvásárolni a készüléket, mint nálunk – számolta ki az Index.

Az Apple magyar idő szerint kedd este bemutatta a várva várt jubileumi csúcsmobilját, az iPhone X-et, ami egyúttal az eddigi legdrágább iPhone is lett. Magyarországon 379 ezer forintról fog indulni az okostelefon szeptember 29-én, de a 256 GB-os modell már 436 ezer forintba fog kerülni.

Az Index ez utóbbi, fullosabb változat árát vette alapul, amikor megnézte, hogy a világ különböző országaiban mennyiért adják majd el az új Apple-csodát. Az összehasonlításkor minden országban az árat az aktuális napi árfolyamon forintra átszámolták és kerekítették. Így jött ki, hogy eddig úgy tűnik (még nem minden országban közölte az Apple a hivatalos árat): a magyarországi árnál kizárólag olcsóbban juthatunk hozzá az iPhone X-hez bárhol máshol a világon, mehetünk akár Svédországba vagy az Egyesült Államokba is érte. 

Az államokban például 295 300 forintba kerül a készülék, Oroszországban majdnem 409 ezer forintba és a skandináv országokban sem megy feljebb az ár 426 ezernél. 

A hazai drágaság elsősorban annak tudható be, hogy a 27 százalékos áfa jóval nagyobb teher, mint amit más országokban ráraknak a mobil alapárára – írja a lap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top