nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Egymilliárdos kártérítési pert nyert a Tökéletes hang sztárja

Egymilliárdos kártérítési pert nyert a Tökéletes hang sztárja

Rebel Wilson ausztrál színésznőnek 4,6 millió ausztrál dollár, azaz mintegy 917 millió forint kártérítést ítélt meg egy ausztrál bíróság. Az a médiacsoport fizet neki, amelynek magazinjai rossz hírbe keverték a komikát, aki emiatt több fontos filmes munkától is elesett.
NLC/MTI
f Ajánlom

A szerdán kihirdetett döntés értelmében a Bauer Mediának 650 ezer ausztrál dollár általános kártérítést és további – az Ausztráliában tárgyalt becsületsértési ügyek esetében rekordot jelentő – több mint 3,9 millió ausztrál dollár speciális kártérítést kell fizetnie Rebel Wilsonnak. 

Idén júniusban egy hatfős esküdtbíróság egyetértett abban, hogy a Bauer Mediához tartozó lapokban, egyebek között az Australian Women’s Weeklyben és az OK Magazine-ban 2015-ben megjelent nyolc cikk rossz hírbe keverte a színésznőt. A lapokban azt állították, Wilson hazudott az igazi nevéről, a koráról és a gyermekéveiről, hogy érvényesülni tudjon Hollywoodban.

Rebel Wilson a Tökéletes hang 2 című filmben (forrás: UIP-Duna Film9

Az akkori tárgyalás során a 37 éves színésznő elmondta, hogy a cikkek megjelenését követően két jelentős produkciónak (Trollok, Kung Fu Panda 3) is búcsút kellett mondania. A szerdai ítélethirdetésen a bíró igazat adott neki, és kiemelte, hogy az érintett lapok fizettek is a kétes hitelű információkért egy neve elhallgatását kérő forrásnak.

Wilson, a Tökéletes hang, a Koszorúslányok és a Hogyan legyünk szinglik című filmek színésznője nem volt jelen a kártérítés összegének kihirdetésekor. A komika Melanie Elizabeth Bownds néven született, de később nevet változtatott. A jogi diplomával rendelkező színésznő eredetileg 5,9 millió ausztrál dollár kártérítést követelt, és azt mondta, hogy az összegből jótékonysági szervezeteket, továbbá az ausztrál filmipart és a fiatal színészeket támogatná.

Megosztás Facebookon