Szabadidő

Kiszállt a rendező a Star Wars 9. részéből

Colin Trevorrow otthagyja az új trilógia befejező részét.

Átok ül az új Star Wars-filmeken, vagy legalábbis a rendezői poszton. Már pont belenyugodtunk, hogy az eredeti rendezőpáros helyett a rutinos Ron Howard fejezi be a Han Solo-filmet, jön az újabb változás. Az egyelőre cím nélküli IX. epizód, Az ébredő Erővel kezdődő új trilógia befejező része rendező nélkül maradt, mivel a korábban szerződtetett Colin Trevorrow most lelépett.

Daisy Ridley a Star Wars: Az utolsó jedik című filmben (fotó: Disney)

A távozás oka ugyanannyira ködös, mint az eddigi esetekben: kreatív nézeteltérések a stúdió és a rendező között. Ez általában azt jelenti, hogy a Disney kreatív producerei nem hagyták érvényesülni a rendezőt, aki egy pont után nem bírta a nyomást. 

Valami ilyesmi történhetett Gareth Edwardsszal, aki helyett végül Tony Gilroy forgatta újra a Zsivány Egyes: Egy Star-Wars-történet kulcsfontosságú jeleneteit. Aztán így járt Phil Lord és Chris Miller is, akiket a Han Solo-filmből rúgtak ki. Most pedig Trevorrow-n csattant az ostor, aki egy kis költségvetésű sci-fi után a Jurassic Worlddel lépett ki a nagy-hollywoodi porondra, a Star Warsszal járó kihívásokkal viszont a jelek szerint nem tudott megbirkózni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top