Szabadidő

Mocsárláz végzett az olasz kislánnyal, aki sosem járt külföldön

Belehalt a maláriába egy négyéves olasz kislány, aki nem járt külföldön, csak Bibionéban voltak nyaralni a családjával. Az eset miatt egyre nagyobb az aggodalom Olaszországban.

Szombaton került magas láz miatt kórházba az olasz Trento városában élő, négyéves Sofia Zago, akinek az életét már nem tudták megmenteni. Mint utólag kiderült, a gyermek maláriába halt bele, pedig sosem járt külföldön, csak Észak-Olaszországban, Bibione környékén.

Olaszországban évtizedek óta nem találtak maláriát terjesztő szúnyogot

Olaszországban évtizedek óta nem találkoztak maláriát terjesztő szúnyoggal, így érthető az olaszok aggodalma, akik attól félnek, hogy a forró augusztus miatt elérhették az országot a mocsárlázat terjesztő szúnyogok, akár úgy, hogy egy repülőjárat behurcolta őket.

Az orvosok korábban feltételezték, hogy a kislány attól a két Afrikában megfertőződött gyermektől kapta el a betegséget, akiket szintén a trentói kórházban ápoltak,  viszont nem egy kórteremben feküdtek, és a kislány nem kapott vérátömlesztést sem.

BBC

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top