Szabadidő

Egy labrador 34 kilométert kutyagolt, mire hazatalált

Egy Maxi névre hallgató labrador 34 kilométerre az otthonától kóborolt el Ausztriában. A gazdái nem hitték volna, hogy a kutya visszatalál, pedig, a család legnagyobb örömére, ez történt. Valószínűleg az orra vezette haza.

A Maxi nevű labradort a gazdája autóval vitte el az otthonától 34 kilométerre lévő Feldkirchenbe, mert valami elintéznivalója volt ott. Amint megérkeztek, és a gazdi kinyitotta a kocsi ajtaját, Maxi elfutott. Az asszony hiába indult a kutya keresésére, sehol sem találta az ebet. Órákkal később feladta a kutatást, és a hazament – írja a Kronen Zeitung.

Ezt követően a nő férje indult a kutya keresésére, autóba ült, hogy visszamenjen Feldkirchenbe, de amint hogy elindult, két kilométer után az utcán egyszer csak szembejött vele Maxi az úton. A kutya teljesen sértetlen volt, azonnal beugrott az autóba a megszokott helyére, és mintha mi sem történt volna, hazagurult a gazdival.

Egy kutyakiképző az osztrák lapnak azt mondja, hogy a labradoroknak kiváló a szaglásuk, ezért lehetséges, hogy Maxi ekkora távolságból (úgy, hogy kocsival vitték el otthonról) is haza tudott találni. A kutya feltehetően még meg tudta találni gazdája autójának egyedi szagát, és ezt követve indulhatott vissza otthona felé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top