Szabadidő

Ma Texasban ment életeket a kutya, akit azért akartak elaltatni, mert túl aktív volt

Ha nincs kiképzője, Rocketre öt évvel ezelőtt altatás várt volna. A kutyát ugyanis "szerencsétlen" természettel áldotta meg a sors: túl aktív volt, hogy bárki örökbe merje fogadni.

Pedig Rocket már öt évvel ezelőtt is jó kutya volt, a szó igazi értelmében: barátságos, emberszerető, bújós. Egyetlen hibája volt csak, éspedig, hogy mint a legtöbb nagy testű kölyökkutya, tele volt energiával, és csak úgy tombolt. Senki sem merte őt örökbe fogadni, így került fel végül az elaltatásra váró kutyák listájára.

Ám még mielőtt megkapta volna az injekciót, Rocketet megsajnálták a menhely munkatársai. “Úgy vélték a tulajdonságai ígéretes kereső- és mentőkutyává teszik őt, ezért felvették a kapcsolatot az egyik kaliforniai kutyakiképző központtal” – mondja Rocket kiképzője, Andrea Bergquist, akinek a neveletlen növendék kiképzésében férje is segített.

Ma Texasban ment életeket a kutya, akit azért akartak elaltatni, mert túl aktív volt

“2012-ben még nem állt készen rá, hogy mentőkutya legyen, de egy évvel később már elfogadták a jelentkezését” – mondta Andrea, majd hozzátette, Rocket és ő ezt követően egyéves intenzív képzésen vettek részt, aminek végén a kutya hivatalosan is mentőkutya képesítést kapott. 2016-ban dolgoztak először élesben: egy repülőszerencsétlenség helyszínén igyekeztek felkutatni a túlélőket.

Ma Texasban ment életeket a kutya, akit azért akartak elaltatni, mert túl aktív volt

Andrea és Rocket most, ezekben az órákban is fáradhatatlanul dolgoznak: Texasban, a Harvey hurrikán pusztítása után kérték a segítségüket a túlélők és a bajba jutottak felkutatására. “Lenyűgöző látni, Rocket milyen messzire jutott a menhelyről, ahol el akarták őt pusztítani. Ő az élő példája annak, hogy csak mert menhelyre került, egy kutya attól még igenis lehet nagyon értékes” – mondta Andrea a CBS News amerikai hírcsatornának.

Olvass még többet a mentőkutyákról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top