Szabadidő

Kétszázan úszták át a Dunát szombaton Budapesten

Nagy sikert aratott az első budapesti Duna-átúszás, amelyet a Budapest Urban Games (BUG) keretein belül rendeztek meg. A leggyorsabb úszó négy perc alatt érte el a túlpartot, de Kovács Kokó István is teljesítette a 470 méteres távot. Az úszók dolgát a hideg víz és az erős sodrás nehezítette.

A szervezők tájékoztatása szerint szombat délelőtt csaknem 300-an ugrottak a mindössze 21 fokos vízbe a Szabadság híd pesti hídfőjénél, és vágtak neki a Műegyetem rakpartnál záruló 470 méteres távnak. A távot az indulók közül végül csak kétszázan teljesítették. Voltak, akik időre mentek, de sokan kihasználták az alkalmat, hogy a Duna közepéről tekinthetnek ki a főváros két partjára. A leggyorsabb úszó Újhelyi Botond volt, aki 4 perc 13 másodperces időeredménnyel ért át a túlpartra, a nőknél Somossy Judit nyert 5 perc 5 másodperces idővel. A szervezők jelezték azt is, hogy a biztonság kiemelt figyelmet kapott, minden úszónak gyakorlatilag “saját őrszeme” volt.

 “A Duna-átúszásból Budapesten szeretnénk hagyományt csinálni, remélem jövőre még többen átélhetik ezt az élményt” – mondta Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a BUG nagykövete, aki a Citadellánál a rövidebb, 4 kilométeres távot is lefutotta.

Kovács Kokó István is az úszók között volt, aki triatlonozik, úgyhogy edzésben van az úszást illetően is, de szerinte a folyó igen erős sodrása miatt nem lehet igazán felkészülni a Duna átúszására.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top