Szabadidő

Ritka és irtó cuki a Pécsi Állatkert legújabb lakója

Immár a látogatók is találkozhatnak Tündével, a Pécsi Állatkert legújabb lakójával. Tünde egy 14 éves, nőstény kis panda, amely Szegedről költözött át a baranyai megyeszékhelyre.

Nagy szenzációval zárja a nyári szezont a Pécsi Állatkert: már a látogatók is találkozhatnak Tündével, a 14 éves nőstény kis pandával, amely szinte be is lakta a pumák mellett kialakított, felújított kifutóját. A kis pandák (vörös panda vagy vörös macskamedve) népszerű állatkerti állatok, ám nagyon lassan szaporodnak, így a pécsiek örömmel vették át Tündét a Szegedi Vadasparktól.

Tünde egy veszélyeztetett faj képviselője, ám Pécsett nem terveznek már párt hozni mellé, inkább tapasztalatot gyűjtenek a gondozók, hogy később a Pécsi Állatkert is bekapcsolódhasson a kis pandák nemzetközi fajtamentő programjába.

A vörös panda a Himalája hegységben, ezen belül Burmában, Nepálban, India és Kína egyes területein őshonos állatfaj. Bár a ragadozók közé tartozik, legfőbb tápláléka a bambusz, kedveli azokat a területeket, ahol nagy mennyiségben megtalálható ez a növény.

Nevével ellentétben nem áll közelebbi rokonságban a jól ismert óriáspandával, csupán annyira, hogy mindkét faj a ragadozók rendjébe tartozik – írja a Bama.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top