Szabadidő

Magyar YouTube-sztár kampányol a könnyebb iskolakezdésért

Három nap alatt már több mint negyvenezren nézték meg a 17 éves pécsi diák videóüzenetét, amellyel egy rászoruló gyerekeket támogató kezdeményezést népszerűsít.

A pécsi Bánki Beni iskolai osztályteremben rögzített slampoetry videóüzenetével az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! segélyakciójához csatlakozott. A “De nehéz az iskolatáska – főleg ha üres…” kezdetű szövegnek a segélyakció által megcélzott társadalmi problémára felhívó sorait egyre többen idézik.

“Egyre több a szülő, aki most is azon vacillál, hogy a lista elején a tanszer vagy a vacsi áll. A kérdés, hogy mire telik: ételre, vagy tolltartóra? Felszerelés nélkül nem móka a tornaóra…” A videó megosztásával számos hazai híresség is adományozásra buzdított saját Facebook-oldalán.

Bánki Beni KiMitTube győztes tehetség videóit több tízezren követik folyamatosan a különböző közösségi platformokon, és ezt a népszerűséget kezdetektől fontos ügyek képviseletére is használja. A lájkok és megosztások mellett most éppen ezért azt a célt látja a legfontosabbnak, hogy ne csak lájkok, hanem adományok is érkezzenek a videó hatására.

Az Iskolakezdés együtt! országos felhívással az Ökumenikus Segélyszervezet 1000 gyermek beiskolázásának támogatására gyűjt pénzadományokat. A gyermekenként 10 ezer forint értékű, személyre szabott, minőségi tanszercsomagokkal nehéz sorsú gyerekek tanévkezdését szeretné támogatni tanévkezdésig.

Az összefogáshoz idén is a megszokott módokon lehet csatlakozni. Él a 1353-as adományvonal, melynek tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent. Szintén elérhető már a segélyszervezet online adományozási felülete a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon, ahol néhány kattintással és egy bankkártyával tetszőleges összeget lehet adományozni. A nagyobb postákon a csekkbefizetés mellett gyűjtőperselyekbe is várják az adományokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top