Szabadidő

Ezt tanácsolja az állatvédő a kutyásoknak a tűzijáték idejére

Még a nyugodtabb természetű kutyák is megriadhatnak a tűzijátéktól, ezért az állatvédő azt javasolja, hogy senki se menjen kedvencével tűzijátékot nézni.

Senki ne menjen kutyával tűzijátékot nézni, a félősebb kutyákon napokkal korábban megkezdett nyugtatókúra és lefárasztás segíthet – mondta Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora.

A szakember az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában azt mondta, minden évben komoly problémát jelent az augusztus 20-i tűzijáték, amelyre az állat idegrendszerétől függően reagál, de előfordulhat, hogy nyugodt természetű kutyák is megriadnak tőle.

Azt javasolta, hogy a kutyások még délután menjenek el sétálni, fárasszák le az állatot és kutyáknak adható nyugtató is javasolt. Emellett nyugodt helyre zárással, a gazda folyamatos jelenlétével is segíteni lehet rajtuk.

A probléma elsősorban a kutyákat érinti, ezért senki ne menjen kutyával tűzijátékot nézni. A fény és hanghatások mellett a nagy tömegtől is megriadhatnak és agresszívvé is válhatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top