Szabadidő

Megható videó: így aggódik beteg látogatója miatt az állatkerti orangután

Gondozói szerint nem ez volt az első alkalom, hogy Rocky, a 12 éves orangután különleges érdeklődést mutatott az egyik látogatója iránt. A nem mindennapi találkozásról videó is készült.

“Rocky, csakúgy, mint társai, születésétől fogva nagyon érdeklődő és kíváncsi. De míg a többiek főleg a gondozóikkal lépnek kapcsolatba, addig Rocky még számára teljesen ismeretlen emberekkel, így a látogatóival is” – írta közleményében az Indianapolis Állatkert. Hozzátették, nem ez volt az első alkalom, hogy 12 éves orangutánjuk különös érdeklődést tanúsított az egyik látogató iránt.

Darci Millernek azonban ez volt az első olyan élménye, hogy közelebbi kapcsolatba került az egyik állatkerti állattal. Méghozzá olyasmi miatt, amire álmában se gondolt volna. A fiatal nő 2015 májusában, miközben a szemetet égette az udvaron, súlyosan megégett a felsőtestén. Azóta több tucat műtétje volt, a legutolsó néhány hete Indianapolisban.

“A minap kontrollon voltunk a férjemmel, és megbeszéltük, ha már a városban vagyunk, meglátogatjuk végre a híres állatkertet is, ha végeztem az orvosnál” – mesélte Darci, majd hozzátette, mikor megállt Rockyval szemben az állatkertben, a főemlős azonnal kiszúrta a friss kötést a vállán.

Darci a Fox59-nek elárulta, meglepte Rocky kíváncsisága, és az is, hogy aggodalmat vélt felfedezni az orangután szemében. “Nagyon együtt érzőnek tűnt, aki szeretett volna mindent alaposan megnézni, amit csak mutatok neki” – tette hozzá. A fiatal nő végül 20 percet töltött Rockyval, majd miután körbejárta az állatkertet, még visszatért hozzá elköszönni. A megható “beszélgetésről” kettejük között videó is készült, íme:

 

Olvass még többet az orangutánokról az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top