Szabadidő

Itt a puzzle, amitől garantáltan kifolyik a szemed

A kirakós játékok rajongóinál fokozatosan harapózik el a függőség: előbb csak az egyre nagyobb darabszámú puzzle-k jönnek, aztán az egyre keményebb ábrák. Egy nemrég bemutatott darabnál viszont aligha lehet keményebbet találni ebben a témában.

Clemens Habicht grafikus dobta piacra azt a puzzle-t, amely nem kevesebbet ígér, mint hogy az ezer darabos készlet minden egyes apró eleme teljesen más színű. A kirakást nehezíti, hogy a kirakó gyakorlatilag nem ábrázol semmit, hanem csupán különböző színek közti átmeneteket.

A CMYK színpalettát a nyomdászatban használják, négy féle színből keverik ki a megfelelő árnyalatokat. A betűszó feloldása: Cyan (enciánkék), Magenta (bíbor), Yellow (sárga), illetve Key (kulcsszín, ami általában a fekete szokott lenni.

Habicht kirakója a CYMK színskála átmeneteit ábrázolja, minden egyes árnyalatnak saját puzzle-darabka jut. Bár a borítón látható a végső kép, a játékosoknak inkább türelemre és színérzékre lesz szükségük, hogy az egymásba átfolyó árnyalatokat megfelelően össze tudják illeszteni. A veteránok szerint a 1000 Colours nevű kirakó ezzel a világ egyik legnagyobb kihívását támasztja a játékosokkal szemben, ugyanakkor rendkívül meditatív élményt nyújt, miközben a megfelelő darabok a helyükre kerülnek.

A kirakót szűk 40 dollárért, azaz kicsit több mint tízezer forintért lehet megvásárolni, aki viszont nem szeretne csapást mérni a látóidegeire, az alábbi, bő 3 perces timelapse videón megnézheti, hogyan áll össze az ördögi puzzle.

1000 Colours Timelapse – Long from Jacky Winter on Vimeo.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top