Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Szabadidő

Zivatar és jégeső vet ma véget a brutális hőségnek

A tartós hőség veszélye miatt már csak első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben több megyében. Emellett csaknem az egész országra a heves zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt is első- és másodfokú figyelmeztetéseket adtak ki vasárnapra.

A hőség miatt már sehol sincs érvényben a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetés. Másodfokú (narancs) figyelmeztetést adtak ki Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére. A fővárosban és Pest, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében elsőfokú a figyelmeztetés.    

Zivatar és jégeső vet ma véget a brutális hőségnek

Vasárnap megkezdődik az enyhülés! A Dunántúl északnyugati felén és az Északi-középhegységben már 25-27 fok alá csökken a napi középhőmérséklet, de délkeleten sem valószínű már 29 fokot meghaladó átlag. A legmagasabb nappali hőmérséklet Sopron környékén már csak 24-25 fok körül, másutt általában 28–34 fok között, délkeleten azonban továbbra is 36-37 Celsius-fok körül alakul. Késő estére többnyire 22–29 fok közé csökken a hőmérséklet, de a nyugati határvidéken már hűvösebb lesz.

Jönnek a zivatarok, záporok!

Napközben már nagyobb számban, előbb főként északon és az Alföldön, majd estétől délnyugat, nyugat felől már egyre többfelé várhatók zivatarok. Késő délutántól heves zivatarok is kialakulhatnak, melyek környezetében felhőszakadás (lokálisan 25-30, egyes körzetekben akár 40-45 milliméternél is több csapadékkal), jégeső (2 centiméter körüli jégátmérővel) és 80 kilométer/órát meghaladó széllökés is előfordulhat.

Zivatar és jégeső vet ma véget a brutális hőségnek

Győr-Moson-Sopron megye kivételével az egész országra figyelmeztetéseket adtak ki mind a heves zivatarok, mind a felhőszakadás miatt vasárnapra. Mindkét veszélyes időjárási jelenség miatt másodfokú figyelmeztetést adtak ki Budapestre, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére.

Címlap

top