Szabadidő

Ez a kütyü megszünteti a szúnyogcsípés viszketését!

A nyári esték egyik legidegesítőbb hívatlan vendégei a szúnyogok. Ha már megcsíptek, jöhetnek a népi praktikák vagy a perceken át tartó vakarózás. Szerencsére egy új fejlesztés ezt is megoldotta.

A Bite Helper nevű eszköz nem sokkal nagyobb egy vastagabb filctollnál vagy egy e-ciginél. A kisméretű kütyüvel a gyártó ígérete szerint 45 másodperc alatt semlegesíthetjük a viszkető szúnyogcsípést.

Soha többé viszketés! (Fotó: Getty Images)
Soha többé viszketés! (Fotó: Getty Images)

Amikor a szúnyog megcsípi áldozatát, véralvadásgátló anyagot fecskendez a vérünkbe a fullánkján keresztül, hogy könnyebben táplálkozhasson. Ez az anyag enyhe allergiás reakciót vált ki, aminek eredményeként alakul ki a jellegzetes formájú szúnyogcsípés és a viszketés.

A Bite Helper ezt az anyagot oszlatja fel, ezáltal felgyorsítva annak lebomlását. Az eszköz lapos fémvégét a szúnyogcsípéshez kell érinteni, majd megnyomni az oldalán lévő gombot. A “thermo-pulse” technológiának nevezett megoldás helyileg felmelegíti a bőrünket, és vibráció segítségével gyorsítja a befecskendezett anyag hatástalanítását.

Az elemmel működő eszköz biztonságosan használható már 4 éves kortól. A fejlesztők arra azért felhívják a figyelmet, hogy a Bite Helper használata nem helyettesíti az orvosi kezelést, de remélhetőleg néhány szúnyogcsípés miatt erre senkinek sem lesz szüksége.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top