Szabadidő

Egy ókori fidget spinneren pörög a net

Vagyis pörgött. A fidget spinnernek látszó, 4 ezer éves tárgyról ugyanis kiderült, mégsem a pörgettyű elődjét tisztelhetjük benne.

 Nem érted a figdet spinner körül kialakult mániát? Talán jobban érzed majd magad, ha kiderül, hogy a pörgettyű ókori gyökerekre nyúlik vissza. De bármilyen izgalmasan is hangzik, valószínűleg mégsem ez az igazság.

Egy ókori fidget spinneren pörög a net

 Pedig egy pár napig nagyon úgy tűnt. A chicagói Oriental Institute Museum egy látogatója posztolt a Twitterre egy fotót “Nincs új a nap alatt” megjegyzéssel. A dolog azért is volt gyanús, mert a figdet spinner alakú, agyagból készült tárgyat a múzeum gyerekjátékként aposztrofálta.

 Ám a múzeum kurátora, Jean Evans hamar letörte a lelkedést: szerinte, a 4 ezer éves, Mezopotámiából származó eszköz inkább lehetett egy fegyver része, mint egy gyerekjáték, aminek csak megtalálása idején, az 1930-as években tippelték. Evans azt is hozzátette, bár rengeteg gyerekjátékot találtak az ásatások során, fidget spinner nem volt köztük.

Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top