Szabadidő

Veréb Tamás csúf púpost játszik Szegeden (X)

Nézd meg a Szegedi Szabadtérin, hogyan alakul át a jóképű színész szörnyszülötté! Végre Magyarországra érkezik a világsikerű musical, A Notre Dame-ig toronyőr. Vágyakról, hősiességről és legfőképpen egymás elfogadásáról szól a gyönyörű történet.

Varázslatos párizsi forgatag fogadja a nézőt augusztus 11-től A Notre Dame-i toronyőr előadásain, a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Victor Hugo regényéből Oscar-díjas csapat írt nagysikerű musicalt, mely a világ számos országa után nyáron végre hazánkba is megérkezik a Dóm téri fesztivál és a Budapesti Operettszínház koprodukciójaként.

A történet szerint a csúf, púpos, ám csupaszív Quasimodo csak arra vágyik, hogy a Notre Dame tornyaiból a párizsi emberek színes forgatagába kerülhessen, legalább egy napra. Megszökik fogvatartójától, az esperes Frollótól, de a tömegbe leérve végül mindenki kegyetlenül bánik vele. Kivéve a gyönyörű cigánylányt, Esmeraldát, akibe Quasimodo, Frollo és Phoebus is beleszeret. A bonyodalmakból csak a hős púpos képes megtalálni a kiutat.

Veréb Tamás csúf púpost játszik Szegeden (X)

A darab rendezője, Kerényi Miklós Gábor KERO így fogalmazta meg a történet legfőbb mondandóját: “Az egész darab arról szól, hogy mennyire muszáj szeretni és tisztelni a másik embert. Ezen kívül izgalmasan beszél arról is, hogy őrült szerelmi vágyaink hova tudnak elsodorni minket a világban.”

A Notre Dame-i toronyőr címszerepét Veréb Tamás alakítja, akinek saját bevallása szerint ez az egyik legnehezebb feladat pályája során. “A mozgása és a beszéde is olyan, ami az enyémtől teljesen eltér. Ám Quasimodo testi adottságai mellett a figura lelke a legfontosabb. Néha még az én szemembe is könny szökik egy-egy jelenet alatt.”

Veréb Tamás csúf púpost játszik Szegeden (X)

A közönség már nagyon várta a szuperprodukciót, mely idén hat estén át látható Szeged páratlan szépségű színházi helyszínén. Az előadásokra már csak nagy szerencsével kaphatsz jegyet, de ha nem sikerül, akkor sem kell csüggedned, hiszen a hatalmas érdeklődésre tekintettel jövőre is műsorra tűzik A Notre Dame-i toronyőrt. Sőt, már 2018-as jegyeidet is megvásárolhatod!

Veréb Tamás csúf púpost játszik Szegeden (X)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top