Szabadidő

A Harry Potter-dráma szerzője írja át a Star Wars IX-et

A Harry Potter és az elátkozott gyermek című színdarab írója, Jack Thorne írja át a Star Wars IX. részének forgatókönyvét.

A Star Wars egyelőre cím nélküli, IX. epizódját azért kell átírni, mert az eredeti változatban még komoly szerep jutott a 2016 végén elhunyt Carrie Fishernek (a színésznő utolsó könyvéről itt írtunk). A forgatókönyvet Colin Trevorrow, a film rendezője és Derek Connolly írták, az ő verziójukat kell most átírnia Jack Thorne-nak.

Carrie Fisher a Star Wars: Az ébredő Erőben
Carrie Fisher a Star Wars: Az ébredő Erőben

Thorne jó ideje dolgozik az angol színházban és televízióban, többek között a Skins epizódjait is írta, illetve nemsokára bemutatják a szintén általa írt Wonder című filmet Julia Roberts főszereplésével. Eddigi leghíresebb munkája viszont a Harry Potter és az elátkozott gyermek című, tavaly Magyarországon is megjelent dráma, amelyet J. K. Rowlinggal és John Tiffanyvel közösen írt.

Annyi biztos, hogy az új forgatókönyvnek hamar el kell készülnie, mert a Star Wars IX. epizódját 2019. május 24-én már be is mutatják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top