nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Kórházba került Franco Zeffirelli

Kórházba került Franco Zeffirelli

Tüdőgyulladás gyanújával kórházba szállították kedd este Franco Zeffirelli világhírű olasz színházi, opera- és filmrendezőt.
Forrás: MTI
f Ajánlom

A 94 éves rendező már a neki szentelt firenzei kulturális központ hétfő esti felavatásán sem tudott részt venni gyengélkedése miatt, nem tudott lakóhelyéről, Rómából a toscanai városba utazni. A gálán Andrea Bocelli sztártenor és egy haiti gyermekkórus avatta fel a Franco Zeffirelli Nemzetközi Előadó-művészeti Központot, ahol a rendező 70 év alatt összegyűlt archívumát, benne a 10 ezer darabos könyvtárát helyezték el.

Franco Zeffirelli integet (fotó: Tumblr)
Franco Zeffirelli integet (fotó: Tumblr)

A Palazzo Vecchiótól nem messze fekvő San Firenze komplexumban kialakított, a nyilvánosság számára szeptemberben megnyíló központ részben Zeffirelli-múzeumként, részben kulturális központként, konferenciák, filmbemutatók, színművészeti, rendezői és díszlettervezői kurzusok helyszíneként működik majd.

Dario Franceschini kulturális miniszter az “olasz művészet és szépség nagykövetének” nevezte Zeffirellit. A miniszter szerint az, hogy Zeffirelli Firenze városának adományozta értékes archívumát, azt jelzi, milyen fontosak a fiatal generációk a toszkán rendező számára. A központban fiatal művészek nyerhetnek betekintést Franco Zeffirelli hatalmas filmes és színházi tapasztalataiba. A rendező azt akarja, hogy a kulturális központ olyan eleven intézmény legyen, ahol az ifjú művészek ihletet találnak – mondta Franceschini.

Az NLCafé keresi az Év Női Startupperét!
3 erős nő, 3 szuper ötlet, 3 vállalkozás! Téged ki inspirál a legjobban?

SZAVAZOK!

Megosztás Facebookon