Szabadidő

Kimenőt kaptak a bécsi lovak a nagy meleg miatt

"Kimenőt" kaptak a bécsi belvárosban közlekedő fiákerek lovai a kedden mért nagy meleg miatt. Amennyiben a héten újra 35 fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála Bécsben, a lovaknak ismét nem kell majd dolgozniuk.

Egy tavaly meghozott szabályzás értelmében a bécsi Szent István téren (Stephansplatz) és a Hofburgnál lévő Michaelerplatzon lévő fogatok lovait már kedden délután visszavitték a hűvösebb istállókba a belvárosban tomboló hőség elől. A szolgáltatást ideiglenesen leállították, és a bécsi közlekedésért felelős osztály is ellenőrizte az új szabályzat betartását.

Kimenőt kaptak a bécsi lovak a nagy meleg miatt

Bécsben harminc fok felett rendszeresen ellenőrzik a lovak egészségi állapotát, a fiákerek összes állomásánál friss vizet és árnyékos helyet adnak nekik. A szociáldemokrata és zöld párti városvezetés tavaly arról is döntött, hogy a lovakat csak minden második nap dolgoztathatják, és a jövőben naponta egy órával kevesebbet, délelőtt 11-től este 10 óráig húzhatják a kocsikat. Továbbá a kocsisoknak az egyes utak előtt rendszeresen kell dokumentálniuk, hogy menetkészek, és ellenőrizniük kell a lovak egészségi állapotát is.

Bécsben 28 fiákervállalkozás működik, amelyek összesen nagyjából négyszáz lovat tartanak. A lovak védelmében meghozott új szabályok áthágása 140 és 3500 euró közötti büntetést vonhat maga után.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top