Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Szabadidő

Árva gyerekek érzelmi kihasználásával vádolják Angelina Jolie-t

Angelina Jolie visszautasította a vádakat, amelyek szerint új filmje szereplőválogatásán érzelmileg kihasználtak kambodzsai árvaházakban és nyomornegyedekben élő gyerekeket.

“Minden a gyerekek biztonsága, kényelme és jó közérzete érdekében történik a castingon és a forgatáson is mind a mai napig” – írta Angelina Jolie a hétvégén a Huffington Post című laphoz eljuttatott közleményében.

A kambodzsai gyerekek kihasználása körüli botrány akkor robbant, amikor korábban a Vanity Fair a rendezővel készült interjú alapján egy bizonyos “játékról” számolt be, amelyet Jolie First They Killed My Father című filmjének szereplőválogatásán játszattak el a gyerekekkel Kambodzsában. Ennek lényege az volt, hogy a főszerepre esélyes gyerekeket arra csábították, hogy vegyenek el pénzt egy asztalról. Később “rajtakapták” őket, és elvették tőlük a pénzt, közben figyelve a reakcióikat, és arra kérték őket, találjanak ki egy kifogást, miért loptak.

Az újságcikk nyomán heves kritikák érték a produkciót, amelyek szerint a szereplőválogatás módszere érzelmileg megalázza és kihasználja a gyerekeket.

A First They Killed My Father című film Loung Ung, a vörös khmerek 1975 és 1978 közötti rémuralmát túlélő kambodzsai emberi jogi aktivista visszaemlékezésein alapszik. Angelina Jolie és Rithy Panh producer – utóbbi maga is a vörös khmerek rezsimjének túlélője – közös közleményükben azt kifogásolták, hogy a Vanity Fair újságírója kiragadott szituációról írt, az ugyanis egy improvizációs teszt volt, mely a film egy későbbi jelenetére utal. “A film célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a szörnyűségekre, amelyekkel a gyerekeknek szembe kell nézniük a háborúban” – mondta Jolie. Kiemelte: a szereplőválogatáson végig jelen voltak a szülők vagy gyámok és orvosok is. Ők garantálták azt, hogy “senki semmilyen formában ne sérüljön országa történelme ilyen fájdalmas részének felelevenítése közben”.

A filmet teljes egészében Kambodzsában forgatják. A tervek szerint idén lesz látható a Netflixen, miután a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatják szeptemberben.

 

Címlap

top