Szabadidő

Kimentették az aleppói állatkert elhagyott állatait

Az évekkel ezelőtt lerombolt állatkert néhány állatát a helyiek tartották életben, amennyire tőlük tellett, bár maguk is nélkülöznek.

Kilenc elhagyott, éhező állatot, három oroszlánt, két tigrist, két hiénát és két medvét mentett ki a Four Paws International állatvédő szervezet egy, a háborúban lerombolt állatkertből a szíriai Aleppóban.

Az elmúlt években az állatokat helyiek tartották életben, megosztva velük az ennivalójukat, amiből pedig nekik is nagyon kevés volt.

Az állatokat egy törökországi rehabilitációs központba szállították. Fizikailag és pszichésen is nagyon rossz állapotban vannak. Jelenleg vizsgálatokat végeznek rajtuk, illetve megkapják a gyógyuláshoz szükséges ellátást és gyógyszerezést. Felépülésük után a fajtájuknak megfelelő körülmények között lelhetnek majd otthonra.

Az elkövetkezendő napokban az állatvédő szervezet még legalább két oroszlánt és két kutyát elhoz majd az aleppói állatkertből.

nytimes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top