Szabadidő

Időjárás: Pénteken visszatér a kánikula

Pénteken újra jön a felmelegedés, ismét 30 fok közeli és azt meghaladó maximumokra kell készülni országszerte.

Péntektől egyre jobban melegszik majd a levegő és visszatér a kánikula. Csütörtök estére fokozatosan megszűnik a csapadék, a Dunától keletre azonban késő estig még helyenként előfordulhat zápor, néhol zivatar. Az északnyugati szelet élénk, a Dunántúlon és középen estig még olykor erős széllökések kísérik. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő  írja előrejelzésében a kiderul.hu.

Pénteken változó felhőzet mellett országszerte többórás napsütés valószínű, emellett elsősorban az északi megyékben és az Északi-középhegységben helyenként zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Az élénk északnyugati, nyugati szél inkább csak északon erősödhet meg átmenetileg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között várható.

Forrás: kiderul.hu
Pénteki maximumok – Forrás: kiderul.hu

Szombaton gyengén felhős ég, sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Vasárnap többórás napsütés mellett erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, amelyből elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat, főként nyugaton és északon. A zivatarokat átmenetileg viharos széllökések is kísérhetik, de zivataroktól függetlenül is megerősödik az Észak-Dunántúlon a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top