Szabadidő

Ezüstérmes a magyar férfi kardcsapat a világbajnokságon

Bravúrral jutottak a döntőbe, de Dél-Koreát nem tudták legyőzni.

Kikapott a magyar férfi kardcsapat a döntőben Dél-Koreától, így a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás alkotta válogatott ezüstérmet szerzett a lipcsei vívó-világbajnokságon. 

A kilenc asszóból csak egyet sikerült megnyerniük, így az ázsiaiak magabiztosan, 45-22-re nyertek.

Ezüstérmes a magyar férfi karcsapat a világbajnokságon

Szilágyi Áron (b) és Szatmári András az olaszok elleni győzelem után. Fotó: MTI/EPA/Filip Singer 

Szatmári, az egyéni verseny győztese az első asszóban 5-1-re kikapott Oh Szang Uktól, de ekkor még a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi tudott javítani azzal, hogy 9-3-ra verte Gu Bon Gilt. A harmadik párban Gémesit 7-2-re verte Kim Jung Hvan, s a folytatásban is mindegyik párharcot a gyorsabb és határozottabb dél-koreaiak nyerték.

Ahogy nőtt a különbség, a magyarok egyre inkább elbizonytalanodtak, nem sikerültek a védéseik és a támadások sem voltak dinamikusak. A döntőben Szilágyi ugyanannyi tust adott, mint amennyit kapott, Szatmári és Gémesi mínusz tízes, a harmadik körre utóbbi helyére beálló Decsi mínusz hármas találataránnyal zárt.

A kardválogatott egy éve is ezüstérmes volt.

A döntőbe nagy hajrával jutott be a válogatott, szinte végig hátrányban voltak az olaszok ellen. A hetedik párharcban alakult ki a legnagyobb különbség, amikor az olaszok 32-24-re vezettek, de innen is volt visszaút, és végül a felzárkózás után, 44-44-es állásnál Szilágyi egylámpás találattal fejezte be a mérkőzést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top