nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Ennek a vízalatti tündérmesének csak csúnya vége lehet

Ennek a vízalatti tündérmesének csak csúnya vége lehet

A Tűzgyűrű rendezője megint kitalált valami szépet és rémisztőt. Itt a The Shape of Water különleges hangulatú előzetese.
Kránicz Bence
Kránicz Bence
f Ajánlom

Guillermo del Toro még akkor is egyénien, a maga romantikus módján nyúl a horror műfajához, ha amúgy gyenge filmet csinál – ez történt legutóbb a Bíborheggyel. Új rendezése, a The Shape of Water most megint fellelkesített minket, mert egyszerre meseszerű, érzelmes és paráztató, valahogy úgy, ahogy egy másik korábbi filmje, A faun labirintusa

Ennek a vízalatti tündérmesének csak csúnya vége lehet

A film hőse egy néma nő (Sally Hawkins), aki takarítani érkezik egy szigorúan titkos katonai létesítménybe, valamikor a hatvanas években. Csakhamar kiderül, hogy egy kétéltű, vízben is lélegző embert tenyésztettek ki a hadseregnél, a hősnő és a lény pedig minden jel szerint egymásba szeretnek. Aztán elkezdődik a pusztítás.

A The Shape of Waterben nincsenek igazi sztárok, csak remek karakterszínészek, mint Michael Shannon, Michael Stuhlbarg, Richard Jenkins, vagy a fantasztikus lényeket nem először játszó Doug Jones. Ja, és a plakátja is gyönyörű, James Jean festette. Amerikai bemutató decemberben.

Megosztás Facebookon