Szabadidő

Egymásnak estek a netezők a fuldokló őzet mentő kutya videóján

Most akkor meg akarja menteni, vagy meg akarja enni? Nagyon nem mindegy!

A tekintélyes méretű golden retriever gazdája, Mark Freeley tegnap saját Facebook-oldalán osztotta meg azt a rendkívüli videót, amin az látszik, hogy egyik kutyája kiment egy fuldokló őzet a tengerből. A felvétel aznap reggel készült New Yorkban: Freeley épp a kutyáit sétáltatta, mikor egyikük, Storm berohant a vízbe, hogy szemügyre vegyen egy vízben lebegő tárgyat.

A “tárgyról” hamar kiderült, hogy egy életéért kapálózó őzgida, amit a hős kutya alig néhány perccel később a partra is cipel. A felvételen jól látszik, hogy a növendék állat rettenetesen ki van merülve: ahogy partot ér, megpróbál ugyan lábra állni és menekülni, de összeesik. Storm szorosan követi őt, majd a videó vége felé mellé is fekszik és a nyakát szagolgatja.

A netes vitát végül a kutya ösztönös reakciója robbantotta ki: míg a kommentelők egy része hősként ünnepelte a kutyát, amiért önzetlenül segített egy bajba jutott kisállaton, másik részük igyekezett ráhúzni a vizes lepedőt. Szerintük a kutya egyáltalán nem felebaráti szeretetből cselekedett, sokkal inkább azért, mert a prédát látta az őzben, és ha a gazdi nincs ott, minden bizonnyal el is pusztított volna.

Szerintetek?

Olvass még többet életmentő kutyákról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top